Κούρεμα Δανείων - Ρύθμιση Δανείων - Γεώργιος Φ. Κοντός - Διαπραγμάτευση με funds - Διαπραγματευτής - ακίνητη περιουσία

Φίλε αναγνώστη/στρια βρίσκεσαι εδώ γιατί σίγουρα έχεις καταλάβει πως η βιώσιμη λύση έχει παρονομαστή το κούρεμα δανείων σου. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις πως οι εταιρείες διαχείρισης έχουν στόχο να πετύχουν μακροπρόθεσμες λύσεις μέσα από τις ρυθμίσεις που πραγματεύονται. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί μας αγάπησαν αλλά γιατί οι επενδυτές τους, δηλαδή τα Funds θέλουν να ρευστοποιήσουν γρήγορα.

Προτάσεις για κούρεμα δανείου

Σε κάθε περίπτωση αυτό σίγουρα σε εξυπηρετεί διότι προκειμένου να εισπράξουν γρήγορα, προτείνουν λύσεις με κούρεμα δανείων. Οι προτάσεις τους πρέπει να παράγουν λύσεις και να είναι βιώσιμες για τον δανειολήπτη. Διότι μπορεί αυτό που προτείνουν να μην είναι ρεαλιστικό και τελικώς αναποτελεσματικό. Η αποτελεσματική και ρεαλιστικά αισιόδοξη πρόταση καθιστά συνήθως βιώσιμη την πρόταση και για τα δύο μέρη, με την προϋπόθεση ότι θα ενσωματώνει απομείωση, η διαγραφή μέρους της οφειλής δηλαδή κούρεμα δανείου.

Δικαστικές ενέργειες

Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης έχει ένα καλό συναλλακτικό προφίλ και δεν έχουν γίνει ενέργειες όπως, καταγγελία σύμβασης, διαταγή πληρωμής κλπ. Οι τράπεζες η τα fund πιο σωστά, μέσω των servicers θα είναι πρόθυμες να δεχτούν μια πρόταση με αξιοπρεπές κούρεμα δανείων και ρύθμιση του υπολοίπου σε δόσεις, ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία, όπως εισοδήματα κλπ.

Αναλόγως σε ποια φάση βρίσκονται αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους servicers. Δηλαδή εντελώς διαφορετικό είναι όταν δεν έχει καταγγελθεί η δανειακή τους σύμβαση, διαφορετικά ότα έχει καταγγελθεί, διαφορετικά όταν έχει εκδοθεί επιδοθεί διαταγή πληρωμής και ακόμα δυσκολότερα όταν βρίσκεται σε κατάσχεση – πλειστηριασμό. Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση ζητούν προκειμένου να σταματήσουν τον πλειστηριασμό προκαταβολή ίση περίπου με το 30% της απαίτησης.

Όμως ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούμε πάντα να δωθεί η μκρότερη κατά το δυνατόν να μειωθεί η προκαταβολή. Πάντα μιλάμε για διαγραφή – κούρεμα δανείων με ρύθμιση του υπολοίπου. Συμπερασματικά όσο πιο νωρίς ενεργοποιηθείτε τόσο καλύτερη λύση θα πετύχουμε.

Ακίνητη περιουσία

Ένας καθοριστικός παράγοντας είναι η ακίνητη περιουσία. Ενδεικτικά αν οφείλεις 100.000€ ενώ η ακίνητη περιουσία σου είναι πολλαπλάσια της οφειλής, τότε είναι απίθανο να πετύχεις κούρεμα δανείων. Αντίθετα αν έχεις ένα π.χ δάνειο και οφείλεις 700.000€ ενώ η αξία του ακινήτου σου είναι 200.000€. Τότε είναι πολύ πιθανόν να πετύχουμε ένα κούρεμα δανείων άνω των 400.000€. 

Κάθε υπόθεση είναι μοναδική και έτσι πρέπει να την διαχειριζόμαστε, διότι έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.  

Κούρεμα δανείων σε κόκκινα δάνεια

Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα διότι ο δανειολήπτης έχει χρόνια πιθανόν να καταβάλει και κατά την τράπεζα – fund – servicer θεωρείτε κακόπιστος. Αν ο δανειολήπτης δεν έχει καθόλου ακίνητα, αντιμετωπίζετε εύκολα. Αν όμως έχει εξασφάλιση ίση με το ύψος του σημερινού υπολοίπου, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Πρέπει να ξέρετε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ξεχωριστή και χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης.  Εν γένει το κούρεμα δανείων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και χρίζει στρατηγικής προσέγγισης με σχέδιο για ένα πραγματικά βιώσιμο αποτέλεσμα. 

Προτάσεις από Servicers

Εδώ απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι οι προτάσεις τους κυρίως, αφορούν ένα πάγωμα του δανείου σας και δεν σας δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα σας. Αντίθετα μετά από 2-3-4 χρόνια επιστρέφεται στην σημερινή αν όχι σε χειρότερη κατάσταση. Αν θέλετε κούρεμα δανείων θα σας πρότεινα να συζητάτε πάντα ένα ρεαλιστικά φιλόδοξο σχέδιο που θα σας δίνει πραγματική λύση. Αναζητήστε την οριστική λύση και όχι την επιμήκυνση.

Κόκκινα δάνεια και ρύθμιση οφειλών, πως μπορεί να επιτευχθεί;

Όταν μιλάμε για “κόκκινα δάνεια” εννοούμε τα δάνεια που είναι ληξιπρόθεσμα και δεν εξυπηρετούνται πλέον από τους οφειλέτες. Η ρύθμιση αυτών των δανείων επιτυγχάνεται είτε με εξωδικαστική πρόταση ρύθμισης των οφειλών, είτε αντιμετωπίζοντας το δικαστικά. Ενδεικτικά ασκώντας αναγνωριστική αγωγή κατά της τράπεζας για παράνομες χρεώσεις. Επιπλέον σημαντικές διαγραφές οφειλών μπορούμε να επιτύχουμε μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω φόρμας επικοινωνίας η στα τηλέφωνα στο Diapragmateytis.gr. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μου εδώ: σημαντικά νέα. Μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε την ιδανική ολιστική λύση για εσάς προκειμένου να μην κινδυνεύει η ακίνητη περιουσία σας. Στόχος μας πάντα μια ρεαλιστικά φιλόδοξη πρόταση για κούρεμα και ρύθμιση με δόσεις που θα καθιστούν την απαίτηση βιώσιμη. 

Γεώργιος Φ. Κοντός
Είμαι ο Γεώργιος Φ. Κοντός, Επαγγελματίας Πιστοποιημένος Διαπραγματευτής (Certified Professional Negotiator® – CPN). Διαθέτω την πλήρη εκπαίδευση από την Ακαδημία Επαγγελματιών Διαπραγματευτών (Academy of Professional Negotiators) των ΗΠΑ-Καναδά. Επιπλέον παρακολούθησα και το συμπληρωματικό σεμινάριο για την «Πειθώ» στις διαπραγματεύσεις από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαπραγματεύσεων. Αναλαμβάνω τραπεζικές διαπραγματεύσεις, διαπραγμάτευση με funds, , διαπραγμάτευση με εισπρακτικές και ρύθμιση δανείων. Διαθέτω επίσης πιστοποιήσεις στην Χρηματοοικονομική και τη Λογιστική (Certificate in Finance and Accounting), στη Λειτουργία και Στρατηγική των Επιχειρήσεων (Certificate in Business Strategy and Operations), στις Διεθνείς Επιχειρήσεις (Certificate in International Business), International Diploma in Business Management και το Mini MBA.

6 Comments

 • Μυτιληναιου 13/11/2022

  Αναζητώ λύσεις για τα δάνεια μου και χρέος σε εφορία. Ευχαριστώ

  • Κυρία Μυτιλιναίου μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210.220.4277 ή στο 693.22.72.112 καθημερινά από τις 10:00 έως στις 18:00 προκειμένου να μιλήσουμε για τα ζητήματα σας.

 • Αθανασία Σκ. 29/12/2022

  Σας ευχαριστώ πολύ για το αποτέλεσμα! Βρήκα βιώσιμη λύση και ρύθμισα την οφειλή μου.

 • Αδαμόπουλος Χρήστος 24/04/2023

  Κύριε Κοντέ σας ευχαριστούμε πολύ! Η σύζυγος μου ηρέμησε και πλέον κοιμόμαστε ήσυχοι!

 • Μπουγνεριου Στεφάνια 01/02/2024

  Καλησπέρα σας, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το διαμέρισμα που μένω, είμαι άνεργη μητέρα χωρισμένη με ένα παιδί που σπουδάζει. Το διαμέρισμα βρίσκεται στο όνομα του συζύγου.Το διαμέρισμα το πήρανε τα fund’s ,135.000 κοστίζε το σπίτι τώρα έφτασε το δάνειο 200.000 .Τι πρέπει να κάνω να μην μείνω στο δρόμο με την κόρη μου. Θέλω την βοήθεια σας, ευχαριστώ θερμά.

  • Καλημέρα σας, θα σας πρότεινα αφενός και εφόσον είστε ευάλωτη να εκδώσετε Βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη, αφετέρου να διαχειριστείτε την διαφορά σας σε ελεύθερη διαπραγμάτευση με τον Servicer.Επιοινωνήστε μαζί μου για να σας δώσω τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *