Ρυθμίσεις κόκκινων δανείων

Ρυθμίσεις κόκκινων δανείων | Γεώργιος Φ. Κοντός

Οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των δανειοληπτών. Στόχος τους να τύχουν μιας σημαντικά ευνοϊκότερης μεταχείρισης, ώστε να βρούνε μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα τους. Συνήθως επιδιώκουν επιμήκυνση στο χρόνο διευθέτησης, όσο και σε όρους αποπληρωμής.

Περιπτώσεις κουρέματος δανείων ή απαλλαγής ακόμα και του συνόλου των τόκων υπερημερίας και των συναφών εξόδων αποτελούν την πλειονότητα. Τα επιτόκια που επιτυγχάνονται είναι πρωτόγνωρα καθώς ξεκινούν από εντελώς άτοκο και φτάνουν έως το ανώτατο 4%, για το σύνολο ή μέρος του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών.

Ρυθμίσεις κόκκινων δανείων με άτοκες δόσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που μου έχει συμβεί είτε το δάνειο να ρυθμιστεί χωρίς επιτόκιο δηλαδή άτοκο, είτε με step up που τα 3 πρώτα χρόνια να είναι άτοκο και μετά με χαμηλότοκο επιτόκιο. Συγκεκριμένα σε περίπτωση δανειολήπτη με συνολική οφειλή στεγαστικού δανείου 325.000 ευρώ, πέτυχα κούρεμα δανείου 125.000 ευρώ. Ενώ το υπόλοιπο ρυθμίστηκε σε 240 άτοκες δόσεις.

Σε αυτές τις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων σημαντικό ρόλο παίζει και η προκαταβολή που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν 10.000 ευρώ. Μην ξεχνάτε ο διαπραγματευτής εξ ορισμού είναι ο άνθρωπος που εξυπηρετεί αυτοτελώς τα συμφέροντα σας. Που σημαίνει ότι μαζί ορίζουμε το διαπραγματευτικό μας όριο. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το ποσό που θα αποπληρωθεί, η δόση, η διάρκεια κλπ.

Η διαφορά του διαπραγματευτή και του διαμεσολαβητή

Εκ του Νόμου ο Διαμεσολαβητής, είναι ουδέτερος τρίτος και έτσι δεν μπορεί να εκπροσωπεί κάποιο από τα δύο μέρη σε μία διαφορά. Δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο με τον διαπραγματευτή, που υποχρεωτικά υπερασπίζετε τα συμφέροντα του πελάτη του. Η ικανότητα επιτυχούς διαπραγμάτευσης στο σημερινό ταραγμένο περιβάλλον κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Στην διαπραγμάτευση αναζητούμε τα συμφέροντα και όχι τις θέσεις της άλλης πλευράς. Διότι αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως οι θέσεις διαπραγματεύονται, τα συμφέροντα ποτέ!

Οι ευνοημένοι στις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων

Στην εξωδικαστική ρύθμιση δανείων οι πιο ευνοημένοι είναι όσοι φυσικά όσοι δεν έχουν εξασφαλίσεις. Πολλοί θα ρωτήσουν, δηλαδή, εγώ που έχω ένα καταναλωτικό δάνειο χωρίς εξασφάλιση, αλλά έχω ακίνητο είμαι ευνοημένος; Η απάντηση είναι ότι μπορεί να μην έχει εξασφάλιση το δάνειο σου αλλά αν έχεις ακίνητο ελευθέρων βαρών σίγουρα θα το ορέγεται η άλλη πλευρά.

Η επόμενη ερώτηση είναι, μπορεί με κάποιο τρόπο να πλειστηριάσει το ακίνητο αυτό; Η απάντηση είναι Ναι μπορεί, εφόσον εκδώσει, επιδώσει διαταγή πληρωμής και ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία. Σκεφτείτε το λίγο πιο απλά, όταν ένας ιδιώτης (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), έχει μια διαφορά με έναν άλλο ιδιώτη, πόσους τρόπους έχει να λύσει την διαφορά του; Κατά βάση δύο, είτε θα προσεγγίσει εξωδικαστικά – συνενετικά ή θα οδηγηθεί η διαφορά τους στα δικαστήρια για να λυθεί εκεί.  Σε κάθε περίπτωση η πιο “αναίμακτη” λύση είναι η εξωδικαστική επίλυση.

Μην εικάζεις ρώτα

Στις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων πολλοί μου λένε μα εγώ κύριε Κοντέ επιθυμώ “αυτό” μπορώ να το πετύχω; Η απάντηση μου είναι απλή, “Γιατί τον ρώτησες και σου είπε όχι;”. Άμα δεν ρωτήσεις πως ξέρεις; Τι κάνεις εικάζεις; Μην εικάζεις, ρώτα και θα μάθεις! Η διαπραγμάτευση για ρυθμίσεις κόκκινων δανείων είναι αυτό, συζήτηση, ανταλλαγές, θέσεις, όρια, συμφέροντα. Φτιάξε ένα βιώσιμο σενάριο για την διαφορά σου, δες με βάση τα έσοδα σου τις δυνατότητες σου και αποτύπωσε τα σε ένα χαρτί. Να είσαι ρεαλιστικά αισιόδοξος!

Η λύση στο πρόβλημα σου, εξαρτάται και από εσένα! Η ρύθμιση του δανείου είναι η πιο εύκολη και αναίμακτη λύση. Αρκετές εταιρείες διαχείρισης προσφέρουν μέχρι και 80% μείωση του ποσού του καταναλωτικού δανείου ή της πιστωτικής κάρτας για εφάπαξ καταβολή. Αν για παράδειγμα κάποιος χρωστάει 10.000€, μπορεί να δώσει τα 2.000€ και τα υπόλοιπα να διαγραφούν. Είμαι σίγουρος πως σε κάποιους από εσάς έχει συμβεί ήδη. Μάλιστα πρόσφατα κούρεψα δάνειο από 37.000 σε 3.700 που υπήρχε και ακίνητο ελεύθερο βαρών που υπερκάλυπτε το ποσό της οφειλής.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική στις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων

Κάθε υπόθεση έχει διαφορετική τύχη για αυτό και παρατηρούμε υποθέσεις δανείων με υψηλότατες διαγραφές και άλλες με πιο μέτρια αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια για τη διευθέτηση μιας σοβαρής οικονομικής υποχρέωσης είναι κάτι που επείγει πολλούς δανειολήπτες και πρέπει να το επιδιώξουν γιατί είναι η πιο “εύκολη” λύση στο πρόβλημα τους.

Πολλοί ρωτούν, από τι εξαρτάται; Εδώ η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, σίγουρα από το αν υπάρχει ακίνητη περιουσία, το συναλακτικό προφίλ του δανειολήπτη, η ανταπόκριση του στα αιτήματα της τράπεζας – του fund – του servicer. Όλα και το καθένα μεμονωμένα παίζει ρόλο. Τυχόν προβλήματα υγείας, ρυθμίσεις προς εφορεία, ασφαλιστικά ταμεία, άλλες τράπεζες κλπ. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως δεν είναι καθόλου εύκολο αφενός να απαντηθεί το ερώτημα, αφετέρου τελικώς να ρυθμιστεί με ευνοικούς όρους ένα δάνειο.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Για ρυθμίσεις κόκκινων δανείων, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω της παρακάτω φόρμας ή στα τηλέφωνα στο Diapragmateytis.gr. Μπορείτε επίσης να διαβάζετε τα άρθρα μου εδώ: σημαντικά νέα. Μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε την ιδανική λύση για εσάς. Στόχος μας πάντα μια ρεαλιστικά φιλόδοξη πρόταση για ρυθμίσεις κόκκινων δανείων με δόσεις που θα καθιστούν την απαίτηση βιώσιμη.

Αίτηση Διαπραγμάτευσης
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Αποδοχή Όρων & Προϋποθέσεων

Γεώργιος Φ. Κοντός
Είμαι ο Γεώργιος Φ. Κοντός, Επαγγελματίας Πιστοποιημένος Διαπραγματευτής (Certified Professional Negotiator® – CPN). Διαθέτω την πλήρη εκπαίδευση από την Ακαδημία Επαγγελματιών Διαπραγματευτών (Academy of Professional Negotiators) των ΗΠΑ-Καναδά. Επιπλέον παρακολούθησα και το συμπληρωματικό σεμινάριο για την «Πειθώ» στις διαπραγματεύσεις από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαπραγματεύσεων. Αναλαμβάνω τραπεζικές διαπραγματεύσεις, διαπραγμάτευση με funds, , διαπραγμάτευση με εισπρακτικές και ρύθμιση δανείων. Διαθέτω επίσης πιστοποιήσεις στην Χρηματοοικονομική και τη Λογιστική (Certificate in Finance and Accounting), στη Λειτουργία και Στρατηγική των Επιχειρήσεων (Certificate in Business Strategy and Operations), στις Διεθνείς Επιχειρήσεις (Certificate in International Business), International Diploma in Business Management και το Mini MBA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *